barlinek24.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
do zarządu GBS-u
Autor Wiadomość
sylwester

Wysłany: 2010-07-21, 11:42   do zarządu GBS-u

To chyba z Waszą reklamą na przyczepie jeździ samochód po Barlinku i przez głośniki daje się we znaki tą upierdliwą reklamą. Ja sugeruję zrobienie może jakiejś ankiety czy to się podoba Waszym klientom, bo może wyjdzie, że ta forma reklamy więcej ludzi odstraszy niż przyciągnie do Waszego banku. Wg mnie jest to najgłupszy i najbardziej nachalny sposób reklamowania.. pozdrawiam.

papier 

Wysłany: 2010-07-21, 13:33   

raczej powinienieś pójść z tym do GBS a nie pisać na forum, licząc że ktoś to przeczyta.

sylwester

Wysłany: 2010-07-21, 16:54   

w sumie to chciałbym poznać opinie innych internautów, może jestem w odczuciu odrazy do jeżdżących i nachalnych reklam odosobniony... w telewizji podczas reklam przełączę program na inny, w internecie mam AD-BLOCKA, zaś na przejeżdżający pod moim oknem samochód z ryczącą z głośników reklamą nic nie mogę zrobić...

GBS Bank

Wysłany: 2010-07-22, 14:24   Odpowiedź GBS Bank

Witam serdecznie,

Dziękujemy uprzejmie za wyrażoną opinię odnośnie przyczepki reklamowej naszego banku jaka przez bieżący tydzień jeździ po Barlinku. Ubolewamy nad faktem, że w Pana odczuciu jest to "...najgłupszy i najbardziej nachalny sposób reklamowania". Prowadzimy różne działania, jedne mniej zauważalne inne bardziej. W ten sposób staramy się walczyć z "najazdem" komercyjnych banków zagranicznych na Barlinek. Nasze sukcesy w tej walce przekładają się także na sytuację gospodarczą regionu, zatrudniamy pracowników z Barlinka i okolic, tu płacimy podatki a przede wszystkim wspieramy rozwój lokalnej gospodarki co w konsekwencji pozwala nam oferować naszym Klientom jeszcze lepsze, bezpieczniejsze i nowocześniejsze usługi.

Proszę zauważyć, że nasze działania są krótkotrwałe (tygodniowe akcje), a nasz komercyjny konkurent Eurobank reklamuje się w ten sposób już przeszło pół roku i nie sądzę, aby miało się to w najbliższym czasie zmienić!

Różnica polega na tym, że jesteśmy bankiem z Barlinka, wszyscy nas znają i mogą wyrazić swoją opinię za pomocą różnych narzędzi, osobiście, mailowo czy za pośrednictwem forum. W przypadku Eurobanku jest to raczej niemożliwe, odbijecie się Państwo od osób nieupoważnionych lub niekompetentnych w tym temacie bądź w ogóle zostaniecie zignorowani.

My staramy się dopasować do naszego otoczenia, dlatego przy planowaniu następnych akcji reklamowych postaramy się uwzględnić Pańską opinię. Prosimy o wyrozumiałość i pozdrawiamy.

Zarząd GBS Bank

sylwester

Wysłany: 2010-07-22, 17:28   

dziękuję za odpowiedź! sam posiadam konto w GBS-ie i nie zamierzam tego stanu zmieniać (mimo dość mało konkurencyjnej oferty). Jeżeli GBS stara się wspierać rozwój lokalnej gospodarki to zapychanie naszych już zapchanych ulic samochodami z reklamą na pewno temu nie przysłuży. Sam widziałem wściekłych kierowców w okolicy zakładów drzewnych, którzy około godziny 14.00 starali się tam zaparkować, ale samochód z przyczepką i reklamą skutecznie im w tym przeszkadzał. Zasugerowałem Wam zrobienie ankiety - oczywiście to tylko sugestia ale może decydenci popytają się np pracowników czy taka forma reklamy im się podoba... dla mnie o niebo lepszą reklamą są częste promocje oraz np lokaty za które dostaje się losy na jakąś loterię - ale to są tylko moje subiektywne odczucia i jeśli decydenci GBS-u się nie zgadzają - cóż...
Zgadzam się z jednym - do banku, który reklamował się w podobny sposób jakiś czas temu napisałem maila, ale oczywiście żadnej odpowiedzi nie otrzymałem.
Pozdrawiam!

nieznajoma

Wysłany: 2010-08-10, 10:20   

baaaa ten bank GBS to szkoda pisać
trzeba mieć znajomości żeby w waszym banku pracować
przyjmują do pracy tylko znanych im osób a nawet z rodziny
(ile sióstr tam pracuje),
jeśli to otwarte forum to trochę prawdy nie zaszkodzi
z resztą w każdym banku to samo

xxx

Wysłany: 2010-08-10, 11:45   

hehe fajnie to zabrzmialo co napisalas - troche takjakbys nie przeszla rozmowy kwalifikacyjnej ;) a swoja droga wiadomo, że u nas w Polsce trzeba byc wybitnie zdolnym, aby ktoś wolal wybrac ciebie na dobre stanowisko zamiast np swojego kuzyna, ciotki, wujka itd. Dlatego od poczatku swej edukacji nie nastawialem sie na prace "u kogoś" - lepiej stworzyc cos samemu. Cos w stylu 'małe ciasne ale własne' ;)

sylwester

Wysłany: 2010-08-10, 12:47   

do xxx - nie każdy chce zajmować się własnym biznesem, niektórzy woleli by zostać pracownikami najemnymi, co jak widać u nas jest utrudnione... naście lat temu miałem z naszym GBS-em właśnie dokładnie taką sytuację - nie zostałem przyjęty tylko dlatego, że studiowałem zaocznie (prosto w twarz mi to powiedzieli)... takie trochę dziwne - raczej powinno im zależeć na ludziach, którzy się chcą rozwijać...

a wracając do głównego tematu to jak widzę reklama GBS-u nadal jeździ - widoczne decydenci stwierdzili, że nie mogą odstawać od innych banków i z reklamą trzeba mi się ładować choćby przez okna... szkoda, że oprocentowaniem lokat nasz GBS odstaje od innych...

xxx

Wysłany: 2010-08-10, 13:03   

banki od zawsze zajmowaly sie wylacznie swoim interesem a nie swoimi klientami, tymbardziej tlumaczy to obstawianie wysokich stanowisk swoimi 'ziomkami'.. zreszta wydaje mi sie, że era bankowosci chyli sie ku upadkowi (kredyty zzarly juz niejedno panstwo - w tym rowniez nasze)

[DeL] 

Wysłany: 2010-08-11, 10:32   

xxx napisał/a:
.. zreszta wydaje mi sie, że era bankowosci chyli sie ku upadkowi (kredyty zzarly juz niejedno panstwo - w tym rowniez nasze)

Sam sobie przeczysz, jesli ktos zaciagnal kredyt i ma problemy z jego splata to tym bardziej zalezny jest od banku, tym samym pozycja bankow w ksztaltowaniu gospodarki swiatowej stale rosnie ;-)

nieznajoma

Wysłany: 2010-08-11, 11:57   

w tym banku jeden drugiego ściąga a obcy już nie ma żadnych szans

xxx

Wysłany: 2010-08-11, 19:39   

Siemasz Del =] to że pozycja bankow stale rosnie nie podlega zadnej dyskusji, ale czy to dobrze? odpowiedz jest bardzo prosta - banki udzielajac kredytow nigdy nie zaszkodza samym sobie, procenty z ktorych sie utrzymuja zawsze beda ich zarobkiem, dzieki ktorym maja zdolnosci udzielania kolejnych kredytow, a tez sa powszechnie stosowane metody na skroty - dodrukowanie pieniedzy. Co za tym idzie - sam pewnie wiesz. Zreszta wiem, ze pewnie masz wyksztalcenie w tym kierunku badz w podobnym, takze upierac sie nie chce ;)

A tu wrzuce cos ciekawego o systemie bankowym (radze kazdemu zainteresowanemu dokladnie sie przyjrzec o co chodzi):

http://www.youtube.com/watch?v=Ue_lzEIVhnE

[DeL] 

Wysłany: 2010-08-12, 09:57   

xxx napisał/a:
to że pozycja bankow stale rosnie nie podlega zadnej dyskusji, ale czy to dobrze?

Oczywiscie, ze to niedobrze ;-) Choc, tak jak wspomniales, ksztalcilem sie w tym kierunku i mam odpowiednia wiedze w tym temacie to uwazam, ze aktualnie najwiekszym zagrozeniem dla naszej ludzkosci sa wlasnie banki, a moim marzeniem jest calkowite zniesienie systemu monetarnego :-D

Nawiazujac do mojej poprzedniej wypowiedzi, chcialem tylko zauwazyc, ze ciezko z nimi walczyc, bo maja wplyw na gospodarke wielu panstw swiata i to one sa faktycznie wladcami tego globu. A wystarczy ograniczyc procentowy udzial srodkow, na jaki banki maja prawo udzielac kredytow bez pokrycia, tak aby zachowac bezpieczenstwo calego systemu i uniknac wydarzen z ostatnich lat rynkow finansowych. Niestety, chciwosc ludzka nie zna granic, a uzaleznienie rzadow od bankow powoduje brak odwaznych decyzji ze strony resortow finansowych i tym samym kolo sie zamyka, a my budzac sie z dnia na dzien nie jestesmy pewni czy mamy wciaz to co mamy, czy moze lata naszej pracy poszly na marne :-?

P.S. Dokument ciekawy, jednak dla mnie ikona pozostaje "The Money Masters" z 1996 roku ;-)

Odpowiedz do tematu