barlinek24.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Szkoła nauki jazdy
Autor Wiadomość
anja

Wysłany: 2010-05-25, 18:35   Szkoła nauki jazdy

Jaką szkołę nauki jazdy możecie polecić w naszym mieście? Nigdzie nie mogę znaleźć aktualnych rankingów a chciałabym jakąś porządną szkołę wybrać. Napiszcie gdzie wy robiliście prawko i wszystkie zalety i wady danej szkoły. Z góry dziękuję :)

smax 
smax

Wysłany: 2010-05-26, 08:43   

W Barlinku nie ma dobrej szkoły.
W jednej za bardzo krzycza a w innej nie uczą i każda ma coś do siebie.

anja

Wysłany: 2010-05-26, 11:54   

no to mi pomogłeś :(
A w której krzyczą, a w której nie uczą???
W sumie wolałabym chyba żeby krzyczeli niż nie uczyli... :cry:

smax 
smax

Wysłany: 2010-05-26, 15:02   

Nie chciałbym reklamować - podawać nazwy.
Ale w grę wchodza tak naprawdę dwie szkoły.

pablo

Wysłany: 2010-05-28, 10:12   

Według rankingów to największa zdawalność egzaminów mają osoby szkolące się u "ROMANA", ale jest on chyba najdroższy w Barlinku.

smax 
smax

Wysłany: 2010-05-28, 11:35   

Myśłę że warto zapłacic więcej i dobrze poznać zasady ruchu drrogowego.Idąc do szkoły gdzie cena jest 1100 zł. to nie wróżę najlepiej.Można sądzić tylko że taka placówka łapiej wszystkich jak leci ale na kase nie na jakość nauki.Później dochodzą dodatkowe godziny jazdy a to się sumuje i koszty wzrastają.

ziomalka

Wysłany: 2010-05-31, 08:24   

Byłam w pewnej szkole jazdy, której nazwy nie chcę tu wymieniać. Dla mnie, bardzo początkującej, strasznym przeżyciem były zmiany instruktorów. Co placyk to inny instruktor, każdy z nich inaczej tłumaczył parkowanie tyłem, przodem etc. Nie zdałam.
Potem poszłam na kilka godzin (nie pamiętam dokładnie ilości, ale nie było ich mało) do pana Galeckiego. Bardzo spokojny, on osobiście prowadził jazdy, jak mówiłam, że nie chcę siedzieć bezproduktywnie kilka godzin w samochodzie i patrzeć, jak inni ćwiczą, to zgadzał się na nasze samotne podróże do Gorzowa. Po tych godzinach u niego zdałam. Na pewno nie krzyczy, jest bardzo spokojny, dla mnie, zestresowanego początkującego kierowcy, balsam dla duszy.

smax 
smax

Wysłany: 2010-05-31, 09:52   

Podobnie szkoła Lider tam zmieniaja sie instruktorzy szybciej niż zdążysz pomyśleć.
Oogólnie jest ........... :-D

nieznajoma

Wysłany: 2010-06-02, 14:04   Re: Szkoła nauki jazdy

Ja osobiście robiłam prawko w szkole ,,Lider'' i jestem bardzo zadowolona mimo ze nie zdałam za pierwszym razem. Z tego co teraz wiem pan Janek teraz kat. B nie uczy ale jest jeszcze p.Sylwek i p.Karolina i byłam zadowolona z prowadzenia przez nich jazd, na prawdę jest tutaj kwestia zastanowienia się i ugody z panią Anią-ona umawia na jazdy i jak chcesz jeździć sama to musisz powiedzieć czego oczekujesz i jak chcesz to na pewno pani Ania będzie próbować żeby tak było. A co do Romana to moja znajoma już tam zdaję 8 raz i potwierdza iż ciągną kasę jak mogą. Jak w każdej szkole instruktor z emocji krzyczy ale przecież nie jesteś małą dziewczynką, i nie będziesz płakać. W Liderze jest na prawdę ok. Tu nie ważne jest za którym razem zdasz, zdasz wtedy gdy będziesz umieć jeździć , a nauczysz się wtedy gdy tego chcesz a nie z tego powodu bo koleżanka ma prawko i ty też chcesz pokazać że ty też możesz mieć. Polecam szkołę Lidera. pozdrawiam

agaaaaaa

Wysłany: 2010-06-04, 11:06   Re: Szkoła nauki jazdy

hejka...polecam Ci szkołę Lider, zgadzam się z powyższą opinią nieznajomej, instruktorzy są naprawdę ok. dobrze tłumaczą i są bardzo mili.Ciekawa jestem kto napisał że zmieniają się tam instruktorzy, do tej pory nikt nowy tam nie pracuję. Ja bałam się wsiąść za kierownicę po wypadku miałam duży uraz i cóż instruktor potrafił mi pomóc i przestałam się bać. Ja zdawałam parę razy i jestem zadowolona nie obwiniam nikogo. I podkreślam że możesz umówić się z panią Ania na jazdy w wygodny Ci termin i godzinę oczywiście musisz się też podporządkować iż nie zawszę jest tak jak byś chciała:). Ale naprawdę mają dobre podejście i są bardzo wyrozumiali. Można z nimi nawet pogadać:). Mi osobiście szkoda było odchodzić:). Polecam. pozdrawiam

ziomalka

Wysłany: 2010-06-05, 16:20   

No, ciekawe, że oba poprzednie wpisy napisały osoby, które specjalnie po to się zalogowały. Czyżby walka o własny etat w tej szkole?

nieznajoma

Wysłany: 2010-06-12, 18:59   

czyżby ziomalka zazdrosna była!!!
widzę że ostatnio ziomalka założyła profil by tylko krytykować, nie przypominam sobie żebym miała 2 konta na tej stronie więc nie pisz czegoś czego nie wiesz....
Lider dobrze uczył i mnie i mojego chłopaka więc odczep się, i nie pisz czegoś czego nie wiesz

smax 
smax

Wysłany: 2010-06-17, 11:58   

Część szkół rozdaje tylko materiały, a przyszli kierowcy uczą się teorii jedynie w domach. Nikt nie kontroluje obecności na zajęciach z zasad ruchu drogowego czy pierwszej pomocy.Są szkoły, po wyjściu z których prawo jazdy zdobywa aż co drugi kursant, z innych jednak dobrze przygotowany jest do egzaminu praktycznego zaledwie jeden na dziesięciu. Okazuje się, że różnice są kolosalne, a eksperci twierdzą, że to wynik niewłaściwego przygotowania instruktorów i wykładowców.

Tereffere

Wysłany: 2010-07-16, 02:21   

Ja zdawalam u Romana i szczerze polecam. Dobrze uczyli teorii no i jazdy też byly ok :) Bardzo milo wspominam nauke w tej szkole, a zmiany instruktorow wcale mi nie przeszkadzaly. Chociaz kolezanka tez zdawala u nich a nie miala ciagle z kims innym, wiec to raczej nie regula. Co do kasiory to chyba najdrozsza szkola w Bku - z tego co slyszalam - ale tez najlepsza zdawalnosc.

Odpowiedz do tematu